På span efter rovfågel

På span efter rovfågel

För första gången i år tog vi oss ut för att spana på rovfåglar, givetvis med havsörn som första och största mål. Fick nog för första gången på länge med mig hela familjen också vilket såklart var extra mysigt.

Krankesjön blev destinationen men någon havsörn blev det så klart inte, även om det var “nära”. Alltså nära i form av att vi inte är jättebra på fågelarter och det lätt kan bli så att i princip alla rovfåglar skulle kunna vara havsörn. Ja ja, med det sagt så fick jag i alla fall “vad jag tror” en fiskgjuse på bild. Något som jag inte hade tidigare.

Bästa bilden blev på en röd glada och sen fick jag även en på vad jag tror mig kommit fram till var en Sävsparv.

Om något har en helt anna tanke om fågelarterna på bilderna så får ni gärna uppmärksamma mig på något sätt.

Mölla, Krankesjön

Fiskgjuse

Fiskgjuse

Fiskgjuse

Fiskgjuse

Sävsparv

Sävsparv

Dela detta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *