Hårddisken är installerad

12 jun 2012Tekniskt2 Kommentarer

Hårddisken är installerad

Ja så blev den då beställd tillslut. Hårddisken som de närmsta åren skall rymma alla foto jag tagit sedan jag gick över till digitalfoto år 2003.

Eftersom jag kommer använda disken som arbetsdisk och inte bara lagring hade jag som största krav att den skulle vara snabb. Jag har en NAS sedan tidigare som jag använder som ren back-up där jag sparar helt obehandlade raw-filer som kopieras som en extra kopia direkt vid överföring från digitalkamera till dator.

WD My Book Studio IIEftersom kravet var snabbhet letade jag efter en firewire disk då de skall vara de som är snabbast till iMacen. Min Power-Mac har en kontakt man kallar Thunderbolt eller något liknande som skall vara ännu snabbare, men vad jag förstått så har inte iMacen den möjligheten.

Valet gick i alla fall till en Western Digital My Book Studio II. Jag valde mellan storlekarna 2, 4 eller 6 Terrabyte och beslutade i sista sekund för att bara köra på 2 Tb versionen.

Eftersom jag redan kör en hårddisk som backup så kan jag köra denna i Raid 0 och nyttja både diskarna, alltså nyttja alla 2000 Gigabyten. Ett utrymmet som jag räknar med skall räcka i minst två år till.

Hårddisken är nu inkopplad och jag har idag flyttat ungefär 10 000 foto. Även om det kanske inte är det tyngsta jobbet att kopiera foto så måste jag ändå säga att jag än så länge är väldigt nöjd med diskens prestanda. Ser fram emot att få pressa den här lille silvriga boxen lite mer de kommande dagarna.

2 Kommentarer

  1. Tobias Billberg

    Är det inte dags för den nya MacBook:en med Retinaskärm snart? Den är het! 🙂

    Svara
  2. Andreas Modess

    Den é grym och visst är jag sugen 😛 Fast just nu känns det som ett nytt kamerahus står överst på önskelistan 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]