Det finns alltid en bild – en fotoutmaning

27 jun 2012Fotografering, Fotoutmaningar0 Kommentarer

Det finns alltid en bild – en fotoutmaning

Jag tycker fotoutmaningar är kul, oavsett om det är fototriss, 365 foto, associera med ett ord eller någon form av fototävling. Jag behöver inte tvunget göra det ihop med någon annan eller vara med i en tävling utan ibland utmanar jag mig själv med de olika utmaningarna.

Jag tycker det är ett roligt sätt att ta foto men framförallt tycker jag att det är väldigt utvecklande och brukar ta till det här när det rycker i fotonerven men då jag inte riktigt vet jag skall fotografera.

Häromdagen kom jag att tänka på en ny utmaning.

Jag tänker ofta på uttrycket ”There is always a picture” när jag är ute och jag skall i den här utmaningen testa om det verkligen är sant.

Jag kommer på förhand bestämma en plats dit jag skall ta mig. När jag väl är där är det bara att börja titta sig omkring. Finns där ett foto? Fota! Reglerna är busenkla,  det jag ser från den platsen är ok att fotografera. Jag kan givetvis röra mig runt för att hitta rätt vinkel och rätt objekt men objektet skall synas därifrån jag är.

Och så här gick det:

Laddad inför uppdraget drar jag upp Malmökartan på telefonen, blundar och pekar. Koordinaten är satt.
Förväntansfull tog jag mig dit, jag visste ju på ett ungefär var det var men inte exakt och väl där visade sig att jag satt knappnålen mitt inne på ett dagis. Inte nog med det så var där massor med barn som lekte ute och jag insåg att jag inte kunde ströva in där och börja fotografera.

Ett snabbt beslut och jag kunde bestämma att det var ok att gå runt hörnet och köra därifrån istället.

Nu i efterhand tänker jag att jag skulle tagit ett foto på hela omgivningen för att kunna visa hur det såg ut i mitt första ögonkast, men väl hemma tänker jag också att det är försent.

Förutsättningar: Ganska ok. Öppen yta åt de flesta håll, åker åt ena hållet, hus åt andra, lite ruff och träd där emellan.
Väder: Nästan bra. Lite mycket moln som fick skuggor och roligt ljus att försvinna, men ibland dök solen upp och då fick man passa på.
Tid: 12 minuter och 37 sekunder, från första bild till den sista.
Antal tagna bilder: 18 stycken
Antal bilder, värda att visa: 7 stycken
Betyg: Inget att jämföra med men vi säger 3+
0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]