Vilken fågel är det här?

1 apr 2014Fåglar0 Kommentarer

Vilken fågel är det här?

Okej, som jag nämnt innan så är jag ingen expert på fåglar men i mitt intresse att fotografera i allmänhet och fotografera fåglar i synnerhet så har jag planer på att kanske lära mig lite mer om de olika arterna och deras namn.

Nu var jag ute igår vid Hyllie våtmarker här i Malmö och fick syn på ett par, som jag i alla fall skulle definiera som änder. Knäppte ett par foto och åkte hem för att googla. Efter ett tag på google och lite bläddring i diverse fågelböcker så har jag fortfarande inte listat ut vad det här är för typ av fågel.

Någon som har ett förslag eller rent av vet vilken art det är? Antar att vi har en hane och en hona på bilden varav hanen(?) har grönt huvud, en gul näbb, är vit på bröstet och i övrigt helt brun.

andfågel-2 andfågel?

[alert style=’2′]Efter lite vidare eftersökning har jag nu kommit fram till att den fotograferade anden kallas parkand. Synpunkter på det? Skicka gärna en kommentar :)[/alert]

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]