Strandskata och vigg på dagens snabba, kalla runda.

9 apr 2014Fotografering, Friluftsliv0 Kommentarer

Strandskata och vigg på dagens snabba, kalla runda.

Var på kundbesök idag och passade på att köra strandvägen från Bjärred mot Lomma in till Malmö. Hade så klart kameran med mig och stannade till nere vid havet och en intilliggande sjö för att se om det fanns något där som jag kunde fylla på min fågelbilds-databank med. Visst jag lämnade bilen men bara för några minuter… men vad kallt det var.

Jag lyckades i alla fall få tre fåglar på bild, men jag hade ingen lust för att stå och vänta på bra läge så några snabba tryck och sen snabbt in i bilen igen.

Vigg var den första fågeln eller rättare sagt de första fåglarna jag såg och fotograferade. Jag stötte på ett par sädesärlor som jag lyckades få på bild och senare en fågel som jag var tvungen att slå upp i fågelboken när jag kom hem. Den svart/vita strandskatan med det röda ögat, den röda näbben och de rödaktiga benen kan inte förväxlas med någon annan fågel enligt fågelboken, så jag är tämligen säker på att fågeln var just en strandskata.

Strandskata

Strandskata

Strandskata

Strandskata

Vigg

Vigg

Sädesärla

Sädesärla

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]