Sociala medier

9 aug 2017Tekniskt0 Kommentarer

Sociala medier

Nu när jag äntligen fått igång bloggen lite och har som ambition att jag skall fortsätta hålla den vid liv så måste jag också fundera lite på alla olika sociala medier som finns där ute på nätet.

Som det är nu så postar jag lite här och lite där utan egentligen ha någon plan på hur jag skall göra för att det skall bli bäst för mig, bloggen, mina vänner och följare ute i det sociala…


Vilka sociala medier kommer jag använda?

Facebook (privat användare)
Mitt privata konto, familj, släktingar vänner och bekanta följer mer eller mindre mig här. Här delar jag mest det som rör mig privat, men helt ärligt så är jag inte speciellt aktiv här.
+ Har en del vänner/följare där redan
– Inte direkt officiellt, ganska slutet konto
– Skriver och delar ibland annat som inte alls har med foto och bilder att göra

Facebook (sida)
Min allmänna Facebook-sida. Den här sidan blir bloggens och min fotograferings Facebook-sida. Här kommer tips, delningar och bilder. Allt som rör bloggen och det runtomkring. Vill du följa bloggen via Facebook, följ denna sidan. Kommer även posta en del inlägg här som inte kommer på bloggen.
Sidan är helt nystartad och i dagsläget ganska tom men det är här det händer i framtiden…
+ Handlar bara om fotografering, bilder, efterbehandling o.dyl
+ Alla kan följa, vänner, besökare, följare och kritiker
+ Se bilder som jag kanske inte publicerar i bloggen
– Sidan är tom nu eftersom den är nystartad
Följ den gärna direkt

Instagram (privat användare)
Jag har alltid tyckt om Instagram, kanske inte helt oväntat. Mitt konto är öppet för alla och jag kommer i första hand publicera och dela bilder tagna i nuet. Oftast bilder tagna med mobiltelefonen men också bilder från platser jag besöker eller saker jag gör.
Följ gärna mig på Instagram, det är kul med följare 🙂

Google +
Varje gång jag är inne på Google+ slår det mig att jag tycker väldigt mycket om miljön och Google som socialt media. Tyvärr används det inte så mycket i Sverige, men som fotograf och bildälskare så är det väldigt trevligt. Man kan få väldigt mycket och bra inspiration på Google+, prova! Jag kommer använda Google+ på samma sätt som Facebook (Sida). Finns kanske ingen anledning att följa båda, men om du inte använder Facebook så är detta ett alternativ.


Vilka sociala medier kanske jag kommer använda?

Instagram (företagssida)
Det finns ett sådant konto, men jag kommer troligtvis inte att använda det…

Twitter
Jag är en flitig användare av Twitter, dock bara för att läsa. Det kallas säkert något speciellt när man bara läser andras tweets och i så fall är jag en sådan. Hade önskat att jag även skulle twittra, men eftersom jag försöker hålla mig ifrån politiska diskussioner så vet jag inte riktigt hur och vad jag skall skriva. Är det något socialt media jag skall börja med i framtiden så blir det Twitter.

Pinterest
Även Pinterest är ett media jag verkligen tycker om att titta i. Perfekt för att finna inspiration och planera en fotografering eller veta vart man skall bege sig för att fota. Kanske borde jag använda Pinterest i framtiden, men just nu får det ligga lite på is.

LinkedIn
Jag hör jämnt hur bra och hur viktigt LinkedIn är. Hur viktigt det är att man uppdaterar, håller den aktuell, fyller på, nätverkar och skaffar kontakter. Jag har försökt, flera gånger, ja det ver längesedan nu men ändå… Det går inte, jag glömmer bort den. Min profil är inaktuell, precis så som den inte får vara… jag skall… jag skall bara…


Vilka sociala medier kommer jag inte använda?

Ja, hur många fler ställen finns det? Massor! Snapchat, kik, Youtube, Tumblr, MySpace och en hel massa andra.

Har jag glömt något? Skall jag göra på något annat sätt? Har du synpunkter? Kommentera gärna här eller på sociala medier.
Du vet var jag finns!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]