Hunnebostrand, en del av paradiset

10 aug 2017Landskapsfoto0 Kommentarer

Hunnebostrand, en del av paradiset

Det finns en väg i Bohuslän, kustvägen som är skyltad med bruna skyltar och en vit blomma. Jag har inte riktigt koll på var den börjar, men vi börjar vår utflykt på färgan mellan Skår och Finnsbo, alltså den vägfärjan som tar bilen över Gullmarsfjorden i Bohuslän.

Vi kör den här vägen minst en gång varje sommar. Ibland vänder vi av vid Grebbestad och ibland vid Strömstad för att sen ta E6 tillbaka till sommarstugan i Bokenäs. Hur som helst så finns det i princip hur mycket som helst att se på vägen. Den går igenom flera kustnära fiskebyar med typiska bohuslänska hus med den ena utsikten bättre än den andra över mängder av härliga västkustöar.

Idag var vi dock inte av på så många ställe. Vi började i Hunnebostrand vilket också är en av mina favoritplatser på västkusten. Ganska nära Smögen men betydligt färre turister och inte lika kommersiellt. Är det någon plats i Bohuslän du skall besöka så skall du besöka Hunnebostrand. Här finns ett fantastiskt promenadstråk längs bergen utmed vattnet, höga utsiktsplatser, mysiga fik och restauranger, små butiker med märkeskläder och prylar och två större hamnar med både större och mindre båtar att drömma om.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]