Få avokado att mogna snabbt.

6 sep 2017Mat & bak, Övrigt1 kommentar

Få avokado att mogna snabbt.

Med risk för att vara sist på bollen här men det här sättet fungerade faktiskt ganska bra.

Jag var på Ica idag och skulle bland annat köpa avokado. Nu körde Ica kampanj och tog 5 kr styck vilket så klart var ett riktigt bra pris. Det var ju bara ett problem… de var stenhårda. Vid sidan om låg de förpackade, mogna och färdiga, men 45 spänn!

Jag hade helt enkelt inget annat val än att köpa de ljusgröna, stenhårda avokadosarna (ärligt talat, hur böjer man avokado till bestämd form i plural? Avokadosarna låter jätte konstigt).

Ja ja, hem och googla och läste tipset om att låta avokado mogna snabbt.
Slå in dem i aluminiumfolie och låt vara i ugnen på 90 grader i 10 minuter. Jag lät de ligga ett par minuter i folien efter jag tagit ut dem, delade dem sedan på mitten och gröpte enkelt ur med en sked, hur lätt som helst. Okej de var inte så mjuka att jag kunde mosa dem med en gaffel, men i mixern var det ju inga problem.
Bra tips med andra ord.

För övrigt så blandade jag två avokado med en halv dl creme fraiche, lite senap, 2 teskedar vitvins-vinäger och 2 teskedar dragon. En avokadobearnaise typ. Ett gott och roligt alternativ till guacamole.

1 kommentar

  1. Marie Modess

    Supergott 👍

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]