Hjärnstark – Hur motion och träning stärker din hjärna

8 sep 2017Ljudböcker, Recensioner0 Kommentarer

Hjärnstark – Hur motion och träning stärker din hjärna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Storytel och Bokus.

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.


Det första jag tänkte när jag startade denna boken i Storytel var ”7 timmar och 14 minuter!!”. Hur kan en ljudbok som handlar om att hjärnan mår bättre av motion vara i 7 timmar och 14 minuter? När jag hade lyssnat på boken i 10 minuter kändes det precis så.
”Jaha, nu har det gått 10 minuter och läsaren av boken har läst att hjärnan mår och arbetar bättre av motion, ja faktiskt hela kroppen mår bättre av motion.” Så vad kommer då de andra 7 timmarna och 4 minuterna handla om då?

Ja faktiskt väldigt mycket mer än så. Utan att vara speciellt intresserad av varken hjärna eller andra kroppsliga egenskaper så tyckte jag den här boken var riktigt intressant. Jag skall väl erkänna att jag aldrig kommer att komma ihåg vilka delar i hjärna som är bra på vad, även om jag cyklade undertiden jag fick det uppläst för mig, precis som boken förespråkade. Men jag kan inget annat än fascineras av människans hjärna. Båda av allt den gör och kan göra och också hur allt fungerar.

Motionen då? Ja ännu mer fascinerad blir jag när jag förstår hur mycket rörelse gör för oss mentalt. Hur mycket det är i hjärnan som fungerar bättre bara för att vi promenerar några gånger varje vecka. Eller hur mycket friskare vi blir när vi motionerar och varför promenader hjälper precis lika bra som medicin mot depression som utskrivna tabletter gör.

Läs, eller lyssna på Hjärnstark av Anders Hansen. Det finns massor i denna boken som alla bör känna till.

Och glöm inte… ”Det är du som inte har tid att gå eller springa en runda som behöver göra det mest.”

Hjärnstark har precis släppts på storpocket på bokus för 99 kr – >> köp den nu
eller som vanlig inbunden bok på rea för 159 kr – >> köp den här

>> Du kan också lyssna på boken på Storytel, gratis i 14 dagar

Har du läst eller lyssnat på boken? Håller du med eller har du andra åsikter? Kommentera gärna!

Twingly-länk Twingly-länk

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]