Sommar vs höst: 2-1

27 sep 2017Fotografering, Friluftsliv0 Kommentarer

Sommar vs höst: 2-1

Sist jag var ute för att kollade status på hösten kom jag fram till att hösten i princip var obefintlig. Denna helgen var jag ute igen för att göra en ny koll.

Även om färgerna på träden fortfarande till största delen gick i grönt så kunde jag känna att färgskiftet var på gång. Så låt oss säga att dagens resultat blev nätt och jämt oavgjort, vilket innebär att den totala ställningen nu är 2-1. Fortfarande med en sommar i ledning med andra ord.

Jag började söndagen med att gå ett varv runt Källby avloppsreningsverk vilket kanske inte låter så lockande men det är ett ganska trevligt naturområde med ett rikt fågelliv.

Jag fortsatte min dag med att promenera i Dalby Söderskog, vilket är en av Sveriges 29 nationalparker. Det finns ett par slingor där att gå på och även om de inte är särskilt långa så är det en fantastisk skog att spendera lite tid i.

Efter det fortsatte min söndagsutflykt till skogarna runt Dalby stenbrott där jag ställde om min kameraradar mot svamp. Det är lite märkligt hur svårt det är att ställa om kantarellögonen till flugsvampsögon. Målet var att hitta några fina rödvita flugsvampar men det blev bara ett par små på bild.

Gråhäger

Gråhäger

Storskarv

Storskarv

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]