Himmel eller pannkaka

19 jun 2018Tekniskt0 Kommentarer

Himmel eller pannkaka

Jag behöver fylla på mitt bildkonto med himlar och moln. Varje gång jag har en bild som känns som ”den här är bra, men himlen är tråkig” vilket är ganska ofta, så slår jag en koll i min molnsamling och konstaterar att jag aldrig fotograferar himlen.

Varför? Ja kanske för att de gånger jag har en fri horisont så är himlen tråkig och när himlen inte är tråkig så saknar jag fri horisont.

Om man bara har lite kunskap i Photoshop så är det faktiskt ganska enkelt att byta ut en tråkig himmel till något med lite mer spänning. Det är faktiskt så att det kan vara skillnaden mellan en bra bild och en RIKTIGT bra bild.

Den översta och utvalda bilden i detta inlägget är en sådan bild. Ni ser originalet här under med en ganska platt ljusblå himmel. När jag tittade på bilden kände jag direkt att jag ville ha en annan himmel. Just då var det blå himmel med vita moln utanför mitt fönster, så jag tryckte av helt enkelt. Jag tycker i alla fall att skillnaden blev stor mellan original och retuschering.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.