Sommarbärspaj

23 jun 2018Mat & bak0 Kommentarer

Sommarbärspaj

Jag har gjort den här pajen några gånger nu och den är fortfarande lika god.

Receptet är från början taget från Pelle Johansson på koket.se och är i sin grundform en blåbärspaj.

Själv har jag aldrig gjort den på bara blåbär utan har istället valt Icas frysta Ekologiska sommarbär vilket har gett den en riktigt god och somrig smak. Jag är dock helt övertygad om att man kan använda vilka bär som helst för att variera smaken efter eget önskemål.

Pajen är superlätt att göra och vi har serverat den med vaniljglass. Vaniljsås är säkert ett fullgott alternativ.

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Till pajskalet:

3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 gr smör
1 st ägg

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Fyllningen:

250-500 gr frysta sommarbär
(eller bär efter önskemål)

3 msk socker
1 msk potatismjöl
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Smuldeg:

3 dl vetemjöl
150 gr smör
1 dl socker

1 st ägg
0,5 dl hackade mandelspån

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  1. Börja med att blanda alla ingredienserna till pajskalet i en matberedare.
  2. Pressa ut degen i en pajform så det täcker en bit upp på kanten
  3. Ställ pajformen i frysen i ungefär 30 minuter
  4. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen
  5. Rör ihop bären med socker och potatismjöl. Potatismjölet gör bären lite fastare och mindre rinniga men kan hoppas över.
  6. Häll i bären i pajformen och täck med smuldegen
  7. Ställ in i ugnen på 200 grader i 25 minuter

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.