Blodmåne 2018 – Bohuslän

28 jul 2018Naturfoto, Övrigt2 Kommentarer

Blodmåne 2018 – Bohuslän

Jag trodde det skulle vara bästa förhållande igår när jag förberedde mig väl inför kvällens blodmåne. Hade kollat exakt vilken bana månen skulle ta, vilken tid den skulle vara på vissa platser och ungefär hur ljuset skulle ligga.

Klockan blev 22, månen skulle visa sig över våra berg här i sommarstugan i Bokenäs, Bohuslän. Men den kom inte. Inte förrän kanske 45 minuter senare började den synas genom den dimmiga undre himlen.

Men sen blev det ett härligt skådespel. Det tog inte jättelång tid innan skuggan började dra sig åt sidan och på detta fotot kan man se hur solen börjar träffa månen i vänstra kanten igen.

Efter en halvtimmes fotografering var månen till hälften återställd och kontrasten mellan det ljusa och mörka gjorde att det blev omöjligt att få något ut av fotograferingen.

Jag gick upp till sommarstugan och tittade igen och fick se Mars, precis under månaden. Supertydlig röd stjärna som lös med ett skarpt sken. Jag fotade den också, men den blev inte mycket att ha på foto. En röd prick typ 🙁

2 Kommentarer

 1. Carina

  Riktigt fin bild!
  Här i uppland såg jag inte röken av den 😣

  Svara
  • AndyModess

   Tack Carina, nej det verkar ha varit lite olika i olika delar av Sverige.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]