Oslo, Norge, dag 1

11 aug 2018Resor0 Kommentarer

Oslo, Norge, dag 1

Jag ligger lite efter här men jag får försöka ta det i ordning… Eller jag vet inte ens om det blir i ordning, men jag börjar med vår korta resa till Oslo tidigare i veckan.

Vi tog bilen från sommarstugan i Bohuslän till Oslo, en resa på ungefär 20 mil. För att ha varit i sommarstugan typ varje år i 41 år så är det nästan lite konstigt att man inte tagit den trippen tidigare. Jag har varit i Oslo men då tagit båten från Malmö. Men någon gång skall ju vara den första.

Tillsammans med familjen promenerade vi i vanlig ordning staden runt, i stora och små gator, på kända och okända platser, vid gamla och nya byggnader. Med start längs Karl Johans gate, från hotellet till slottet, Det Kongelige Slott.Det Kongelige Slott, OsloDet Kongelige Slott, Oslo

Vidare upp till Frognerparken och Vigelandsparken för att se alla skulpturer och fontäner.

Vigelandsparken

För att tillslut avsluta nere vid hamnen och Oslofjorden.

Oslo fjord

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]