Bokenäs gamla kyrka

12 aug 2018Övrigt1 kommentar

Bokenäs gamla kyrka

Bara en liten bit från vår sommarstuga i Bohuslän finns Bokenäs gamla kyrka, en medeltidskyrka från 1100-talet med historia som gör sig kännbar så fort man tar första steget över tröskeln.

Det finns inte en detalj i hela kyrkan vad jag kan se som behöver ström, inte en lampa, inte ett element, inte en högtalare. Det skulle vara den där orgeln som står där uppe på övre våningen men jag har svårt att tro att den är elektrisk, den ser bara väldigt ny ut om man ser till resten innehållet i kyrkan.

Allt är skönt slitet efter ofantligt många års slitage. Varenda träbit andas historia, putsen på väggarna, målningarna i taket och inte minst bänken där uppe med hål och trälås för fötterna för att låsa fast ”busiga gossar”.

Med enbart ljus från den ljusa himlen utanför kyrkans stora fönster blir fotograferingen en utmaning men har du bilen rullandes på väg 161, mellan Uddevalla och Lysekil så stanna till och titta i den här kyrkan.

Bokenäs gamla kyrkaBokenäs gamla kyrkaBokenäs gamla kyrkaBokenäs gamla kyrka

1 kommentar

  1. Gerra K-Son

    Hej
    Har med stort intresse tittat in på din blogg, återvänder mycket gärna.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]