Berlin, East Side Gallery

30 maj 2019Resor0 Kommentarer

Berlin, East Side Gallery

Andra dagen på resan hann vi med lite mer än första dagen i Berlin. Vi köpte som sagt dagskort för tåg, tunnelbana, buss och spårvagn, vilket absolut kan rekommenderas. Avstånden är som sagt långa mellan de olika målen och första målet blev East Side Gallery, eller den längsta biten av det som finns kvar av Berlinmuren.

East Side Gallery

Delar av Berlinmuren är uppställda på många ställen i Berlin. Att se dem uppställda som minnesplatser ger inte direkt en bild av hur det egentligen var så en tur till East Side Gallery är ett måste. Även om muren på något sätt, med alla sina fina målningar ger en lite förskönande bild av vad den egentligen var så är det här en plats med väldigt många blandade budskap. 160 målningar av olika konstnärer från hela världen som gett sin syn på de politiska förändringarna i Tyskland. Jag själv är för dåligt insatt i tysk politik, så jag lämnar det här med att platsen ändå är ett besöksmål man inte får missa när man är i Berlin.

Min tanke om att skriva och visa bilderna från andra dagen i Berlin ändrades något efter jag tittat igenom bilderna härifrån. För att inte det här inlägget skall bli en kilometer långt så låt mig återkomma till resterande mål lite senare.

Men när vi ändå är här… Låt mig avsluta med Oberbaum Bridge. Den ligger i slutet av muren och är ett bra fotografiskt mål om vädret och ljuset ligger rätt. För min del blev det bara ett foto inifrån bron, men jag har sett riktigt bra bilder på bron av andra fotografer.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]