Ett varv runt Häckebergasjön

19 apr 2020Friluftsliv0 Kommentarer

Ett varv runt Häckebergasjön

Vi har varit här några gånger tidigare, Häckebergasjön med Häckeberga slott på ena sidan och massor med skog runt omkring. Vi bestämde oss igår för att vi skulle gå runt sjön, något vi faktiskt inte gjort tidigare, inte runt hela sjön i alla fall.

Häckebergasjön

Efter lite faktakoll kom vi fram till att det skulle vara en runda på 5,8 kilometer, vilket det kanske också varit om man gått rätt stig hela tiden. Kan hända att vi fick vända några gånger när vi upptäckt att vi var lite fel, så vår tur blev istället 6,97 kilometer, vilket faktiskt inte gjorde någonting.

Öppna fält runt Häckeberga

Stigarna runt sjön varierade ganska mycket från smala, gropiga stigar med branta kanter ner mot sjön till stigar över öppna fält och tät bokskog.

En del bäckar rinner genom skogen, men fina broar är byggda för att enkelt ta sig över.

Häckebergasjön

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]