Jag hade en gång en båt

21 apr 2020Personligt0 Kommentarer

Jag hade en gång en båt

Nej, det hade jag ju egentligen inte, men Cornelis sjöng inte ”Mina föräldrar hade en gång en båt”… och egentligen så har de ju fortfarande en båt, men inte här och inte med segel och ruff och köl.

Men, ja det var ju inte det som var poängen… poängen var ju snarare att de gånger jag är ute och promenerar i hamnar, på bryggor och vid båtar så funderar jag ofta på tiden då vi hade båt. På helgerna vi seglade över till Dragör och Köpenhamn och semestrarna vi spenderade på Öresund eller i olika danska och svenska hamnar.

Ibland kan jag tänka att det hade varit härligt att ha en båt igen. Men då tänker jag ganska snabbt därefter hur ohärligt det var på våren eller kanske framförallt på hösten. När säsongen var över och båten skulle upp på land och fixas, tvättas, slipas, målas, vaxas osv. osv.

Det är ändå rätt skönt att bara ha tillgång till en lite mindre båt… som man bara behöver fixa med några timmar på sommaren…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]