Järavallen

11 maj 2020Friluftsliv0 Kommentarer

Järavallen

Ny helg, ny utflykt… Det känns som att jag varje gång jag varit på en ny plats skriver att det nog kan bli en ny favorit. Jag måste nog skriva så även denna gången, åtminstone en (nästan) favorit.

Järavallen
Blå vandringsled i Järavallen

Slingan vi gick denna gången var blå och 8,1 km. Första biten var underbar att gå, eller ja hela slingan var fin men väldigt växlande natur, men efter 1-2 km började vi närma oss motorvägen och fågelkvitter byttes mer och mer mot ljud från motorvägen. Även om slingan inte gick precis vid vägen hela tiden så låg det ändå ett bilsus i bakgrunden under nästan hela slingan. Inte mycket, men tillräckligt för att det skulle påverka helhetsintrycket.

Järavallen

Men om man bortser från just det minuset så var Järavallen riktigt härlig att promenera i. Vi såg och framförallt hörde mycket fåglar. Det började i barrskog som övergick i bladskog och framförallt väldigt mycket björkskog. På andra sidan motorvägen blev det lite mer öppna ytor och en fantastiskt fin sjö som man rundade.

Järavallen

Vi åker definitivt till Järavallen igen, men väljer kanske nästa gång en slinga som inte går lika nära vägen.

Järavallen
Järavallen
Järavallen
Järavallen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]