Från skräp till favorit

20 maj 2020Fotografering0 Kommentarer

Från skräp till favorit

Var har den här bilden varit i hela mitt liv?
Det är inte helt ovanligt att jag sitter och ströklickar bland gamla bilder och kataloger undertiden jag äter lunch eller är allmänt uttråkad och idag var just ett sådant tillfälle. Undertiden jag käkade min falukorvsrätt satt jag bara och klickade på en massa bilder och hittade ett gäng nästan svarta bilder.

Jag minns exakt när jag tog bilderna. Vi promenerade vid Romeleåsen i Skåne för riktigt länge sedan (2011), men jag minns det för ljuset. Det var höst, november månad och ganska sent på eftermiddagen, det började skymma och som från ingenstans lös skogen upp i ett underbart ljus.

Jag såg det men hade då inte så lång erfarenhet med kameran och knäppte ett gäng svarta bilder som senare hamnade i en mapp för att glömmas bort.

Idag, nästan 10 år senare hittade jag mappen, drog upp skuggor och exponering, ändrade vitbalansen lite och kände exakt samma känsla som den dagen jag stod i skogen.

Jag älskar bilden som gick från skräp till favorit på 9 år och 30 sekunder!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]