Malmö Summer Tour 2020

29 maj 2020Fotografering, Sportfoto0 Kommentarer

Malmö Summer Tour 2020

Även om inte tävlingssäsongen har börjat som alla andra år så är det ändå härligt att få uppleva tävlingarna igen, om än i lite mindre skala än det brukar.

Melvin Modess, MAI

MAI där mina barn varit och är aktiva idrottare och tränare och där jag är aktiv styrelsemedlem och funktionär har i ett par veckor kört lite mindre tävlingar för MAI-ungdomar mellan 12-18 år. Förra veckan var vi på Heleneholms Idrottsplats för häckgrenar och den här veckan på Malmö Stadion för några hoppgrenar. Melvin tävlade i höjdhopp och jag fick äran att fotografera.

Melvin Modess, MAI

Jag tycker det är väldigt kul att fotografera sport, även om det är en ganska stor utmaning. Fördelen med just friidrott är att man får ganska många chanser. Varje idrottare har ju flera chanser och alla gör ungefär lika och på ungefär samma plats.

155mm, ISO 160, 1/400 sek, f/2,8

Man har möjlighet att prova flera olika vinklar och kan justera kameran mellan varje hopp, kast eller lopp och det finns stort utrymme att laborera och få det bra. Själv har jag inte mycket erfarenhet men har börjat hitta vinkar och inställningar som fungerar för mig.

160mm, ISO 160, 1/800 sek, f/2,8

Så lite nördfakta om mina kamerainställningar för just sportfotografering i allmänhet och kanske friidrott i synnerhet.
Slutartiden är absolut prio. Jag brukar försöka köra minst 1/800 sek, men om ljuset tillåter så brukar jag köra på 1/1250 sek. Bländaren har jag så öppen som möjligt. Mitt objektiv tillåter f/2.8 och det är oftast det jag använder också för att få så kort skärpedjup som möjligt med bara objektet i fokus. Skulle inte ljuset räcka för dessa inställningarna så kompenserar jag med ett högre ISO. Vid detta tillfället var det ljust och det räckte med ISO 160.

Och om någon undrar så, jo jag tog fler bilder än på bara Melvin, men i samspråk med GDPR väljer jag att låta klubben publicera bilderna i deras kanaler.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]