Fotografering i gympasal

14 nov 2020Fotografering0 Kommentarer

Fotografering i gympasal

Ja det här var inget lätt uppdrag, det gick helt enkelt ut på att ta foto på idrottande barn mitt uppe i lekande lek. Ett 20-tal barn mellan 4-6 år varav hälften fått tillåtelse av målsman att vara med på bild i reklamsyfte för klubben. Jag hade ungefär 15 minuter på mig, med lysrörsarmaturer som enda belysning och i en gympasal som inte direkt kändes toppmodern med ett skrikande grönt golv.

Gympasal

Fotograferingen skulle alltså ske mitt i leken, ingen posering, ingen uppställning, bara action. Men det gick okej. Efter att ha förberett inställningarna på kameran för de förutsättningarna jag hade så behövde jag inte bry mig om tekniken. Det var bara att försöka hitta glädje, action och de tillfällen då inte alla var på ett och samma ställe. Under de förutsättningar så var jag ändå nöjd med resultatet.

Ärtpåsar

Så för dig som undrar hur jag ställde in kameran för ett bra resultat i en gammal och sliten gympasal med dålig belysning…

Kameran i manuellt läge, största bländaren (jag körde 2.8). Eftersom det skulle vara mycket rörelse så behövde jag en snabb slutartid och chansade på 1/640, vitbalansen satte jag på lysrör så länge men ändrade senare i bildredigeringen och för att kompensera svagt ljus och snabb slutartid satte jag ISO på auto.

Tyvärr lägger jag inte upp några bilder här på barnen då jag inte själv bett om tillåtelse för att använda bilderna.

Gympasal

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]