På Måkläppen håller vi avstånd…

17 dec 2020Friluftsliv0 Kommentarer

På Måkläppen håller vi avstånd…

…precis som överallt annars det här året.

Vi har pratat om att åka till Måkläppen vid många tillfälle men den här helgen bestämde vi oss för att åka dit. Av vana trogen och målsättning om att vandra en lite längre sträcka bestämde vi oss för att parkera vid campingen precis i början när man kör in till Skanör – Falsterbo. Vi brukar parkera där och promenera längs vattnet bort mot Nabben och tillbaka, en sträcka på lite dryga milen. Det vi inte viste var att man från Nabben fick promenera ytterligare en bit över 3 kilometer ut på udden för att se sälarna. Så en total sträcka på 15,5 kilometer blev det.

Så kanske skulle vi, precis som alla andra parkerat vid Flommelns Golfklubb, inte minst för att det var både blåsigt och tungt sandstrandsunderlag att gå i. Men vägen ut var fin, det får man ändå säga. Härligt fin sandstrand, blått vatten, uppiskat av den hårda vinden.

På väg mot Måkläppen från Falsterbo camping

Väl ute, efter som sagt 6-7 kms vandring fick vi se dem, lite på håll som större stenar men ju närmre vi kom blev det allt mer en känsla av på riktigt. Givetvis höll vi avstånd precis som med allt annat det här året. Ungefär 50 meter ifrån en mängd gråsälar och knubbsälar. De flesta trötta och orörliga men en del aktiva i vattnet och på strandkanten.

Det här var en häftig upplevelse och absolut värt promenaden ut. Det var lite en känsla någonstans mellan att befinna sig på en djurpark och i ett avsnitt av BBC dokumentären The Blue Planet.

Från den 1 november till den 31 januari får du gå ut på Måkläppen. Hinner du inte där i mellan så gör det nästa år, bara du gör det, det måste upplevas. Men ta på dig ordentligt och gå med riktiga skor.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]