Vägeröds naturreservat

6 apr 2021Friluftsliv0 Kommentarer

Vägeröds naturreservat

Den här påsken åkte vi, precis som vi brukar till vår sommarstuga i Bohuslän. Förra året, 2020 gjorde vi det inte p.g.a Coronaläget. Det var första påsken så länge jag kommer ihåg som vi inte var där men i år blev det lite mer som vanligt trots att det egentligen inte alls är som vanligt.

Precis som när vi är hemma tar vi möjligheterna vi får att åka ut i skogen och vandra, oavsett om det blir en lång eller kort runda. Vi bestämde oss för att åka till Vägeröds naturreservat eller Vägerödsdalar som ligger i reservatet och är inte alls långt ifrån vår stuga. Det tar väl ungefär en kvart med bil.

Promenaden var inte lång men slående vacker. Fortfarande vintergråa toner i skogen men vårblommorna började titta upp. Ett par veckor fram skulle skogen säkert se helt annorlunda ut.

Det finns en markerad led att gå som kanske är ungefär 3 kilometer lång och bitvis något svårframkomlig. Runt stigen finns det dock en hel del stigar som leder en runt lite närmre vattnet som för övrigt är väldigt vackert. Vi gick lite kors och tvärs på stigarna vilket blev 3,8 kilometer.

Det var första gången vi var här men definitivt inte sista. Ser fram emot att se skogen till sommaren när den är lite grönare.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]