Risen och Häckeberga

10 apr 2021Friluftsliv0 Kommentarer

Risen och Häckeberga

Jag har skrivit ett inlägg tidigare om Risen vid Genarp och var tvungen att backa tillbaka för att se hur länge sedan det var. Som vanligt när man tror att det var ett par år sedan blir man förvånad när man upptäcker att det var 6(!) år sedan… Men det var den 19 april då och idag är det den 10 april. Det som också är lustigt var hur stor skillnad det var på växtligheten då och växtligheten nu.
Vi kunde konstatera att det var väldigt lite vår i skogen, inga blommor och väldigt små knoppar på träden, men på bilderna från 2015 var det precis tvärt om. Visst det skiljer ju 9 dagar och det går fort när det väl sätter igång. Men kommer det att komma ifatt?

 

 

Den gula leden blev det idag i alla fall. Lite kort egentligen men det är den längsta sträckan där. Vi försökte göra en liten specialare på stigen för att förlänga men det blev bara några hundra meter extra.

Risen - Häckeberga - Genarp

Risen - Häckeberga - Genarp

Temperaturskillnaden på 5 grader i skuggan och 18 grader i solen gjorde att det blev en utmaning att hålla sig själv på en lagom temperatur.

Grodor 

 

Powered by Wikiloc

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]