Krankesjön runt

25 apr 2021Friluftsliv0 Kommentarer

Krankesjön runt

För andra gången i år tar vi varvet runt Krankesjön på Revingefältet i Skåne. Största skillnaden nu mot förra gången var att det då var klätt helt i vitt och att sjön var frusen och välbesökt med skridskoåkare. Idag var sjön också till stor del vit, men det var på grund av blåsten som fyllde ytan med vita gäss.

Krankesjön runt

Slingan runt sjön är ungefär 1,3 kilometer lång, den är till största delen flack och lättvandrad. Det är inte en av de roligaste runderna att gå rent upplevelsemässigt. Det är ganska mycket öppna ytor och långa, raka vägar, men det varierar ändå lite med skog, åker, fält, stridsvagnsspår(!) och fågelkvitter som blandas med ljudet av maskingevärsskott. Det sistnämnda inte alls så störande som det verkar faktiskt.

Krankesjön runt

Normala dagar är Krankesjön framförallt en bra plats för att skåda fåglar och vi åker ofta hit för att spana efter rovfåglar. Så med det sagt så är den här rundan kanske mest för dig som har ett lite ornitologiskt intresse då varvet blir lite mer innehållsrikt.
Så glöm inte ta med kikaren på turen.

Powered by Wikiloc

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[yarpp]