Nöbbelövs mosse

1 maj 2021Friluftsliv0 Kommentarer

Nöbbelövs mosse

Börjar egentligen bli lite sugen på vandring i lite mer tät skog och grön mossa men idag var jag själv och bestämde mig för att inte ta mig så långt ifrån stan.

Då jag ”samlar” på naturreservat tittade jag på kartan för att hitta det närmsta reservatet jag inte besökt innan och hittade Nöbbelövs mosse. Reservatet ligger precis norr om Lund och en 20 minuters bilfärd ifrån Malmö.

Nöbbelövs mosse

Det finns en slinga där runt skön som är knappt 3 kilometer lång och då jag inte hade några planer på någon vandring så var det perfekt för en lite mer lagom promenad.

Fint ställe men inte något som påminde om skog. Mer öppna fält och två större sjöar och ett rikt fågelliv.

Nöbbelövs mosse

Gott om gäss i vattnet och det var en något häftig känsla när säkert tusentals gäss lyfte samtidigt och flög bara meter ovanför huvet. Tittar på bilderna och kan nog konstatera att det var minst två olika gäss på mina foto. Den vanliga grågåsen som jag har massor med bilder på sedan tidigare, men också Vitkindad gås vilket jag först trodde var Kanadagås. När jag nu tittat på dessa bilderna och mina tidigare bilder så tror jag att det faktiskt är Vitkindad gås som jag fotat tidigare också.

Vitkindad gås
Vitkindad gås

Trevlig plats och perfekt om man är ute efter lite kortare promenad i naturen utan att behöva köra så långt från Malmö eller Lund. Finns även vindskydd, picknickbord och eldplats om du vill stanna lite längre.

Vindskydd, Nöbbelövs mosse
Powered by Wikiloc

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.