Fotograf Andreas Modess – en sida om mig

[vc_row bg_type=”bg_color” bg_color_value=”#ffffff”][vc_column][vc_column_text]Jag såg en gång en dokumentär med Jay Maisel, en fantastisk gatufotograf från New York som vid ett tillfälle i filmen sa meningen ”There is always a picture”. Det var en fras som satte sig i mitt huvud och som jag vid flera tillfälle kan repetera för mig själv när jag är ute och går med min kamera.

Mitt namn är Andreas Modess, bor i Malmö och är i skrivande stund 36 år gammal. Den här sidan kommer jag driva som fotograf i Malmö för att dela med mig till dig av mina fotografier som jag har och kommer att fotografera.

Jag har fotograferat ”effektivt” sedan jag köpte min första digitala systemkamera 2005, samma år min son Melvin föddes, men den första digitalkameran köptes runt 2001 då min dotter Moa kom till jorden. Jag har alltid haft ett stort intresse av både bilder och teknik och då ligger inte fotografering så långt borta.


Idag kan jag titellera mig själv som semi-professionell fotograf då jag faktiskt tjänar en del pengar på mina foto, dock inte tillräckligt för att fotografera på heltid, vilket jag faktiskt inte heller har som ambition att göra.

 Jag älskar att fotografera, tycker väldigt mycket om att se på andras fotografier men njuter vid det tillfället jag trycker på knappen och känner… Där satt den!

Det är inte ovanligt att jag får frågan, vad fotograferar du? Inte under tiden jag faktiskt tar ett foto utan snarare då jag alltid har min kamera med mig. Jag har fortfarande inte något bra svar på den frågan. Jag önskar jag kunde säga att jag var gatufotografmen jag fotograferar betydligt mer än så, porträttfotograf det räcker inte, landskapsfotografjag fotar mycket landskap, produktfotografganska ofta, djurfotografnjae.
Med andra ord, jag har ingen riktig inriktning. Låt mig säga så här, hittar jag ett häftigt hus – då fotar jag arkitektur, ett vackert landskap – då kör vi natur, vill någon bli fotad i studio – då gör vi det.

Kontakta mig gärna: andreas@modess.nu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]